2M Kablo Hakkında

2M Kablo bayileri bugün yaygınlaşmış olup yurtdışında bile yer almaktadır. 1993 yılında Türkiye’de kurulmuş olan 2M  ardından 5 kıtada 80’den fazla ülkede hizmet veren 2M Kablo, kurulduğu günden bu yana Ulaştırma,Petrokimya,Endüstri,Enerji gibi ve daha birçok alanda standart ve özel kablolar üretmekte olan bir şirkettir. İleri teknoloji ile üretilen  alçak gerilim kabloları üzerinde çalışmaktadır. Ayrıca yurtdışına ihracat yaparak kısa zamanda küresel bir marka olmayı başarmıştır. Moskova da satış ofisi bulunan 2M Kablo dünyanın farklı yerlerinde ürünlerinin satışını yapmaktadır. Hatta bu başarısı ses getirmiş ve 2011 2012 yıllarında ihracat onu ödülü almaya hak kazanmıştır. Çalışmalarını disiplinli şekilde yöneterek iş sağlığı ve güvenliği, çevre ve enerji politikaları ile diğer firmalara örnek olmuştur. Ar-Ge merkezi kurarak çalıştırma sürecini hızlandırmış ve ilk yerli alçak gerilim kablosunu üretmiştir. 

  • Ulaştırma

Birçok havalimanı, tramvay ve tünel işlerinde kullanılmıştır. Pulkova ve Aşkabat havalimanı gibi yurtdışındaki projelerde yer almış yurtiçinde ise Avrasya tünelinin yapımında kullanılmıştır.

  • Turizm

Titanik, Hilton, Güral gibi seçkin otellerin yapımında kullanılmış Maldiv gibi turizm potansiyeli yüksek yerlerde ihracatı yapılmıştır.

  • Spor Kompleksi

Gaziantep Arena, Senegal Arena, Erzincan Stadyumu gibi büyük projelerde yer almıştır.

  • İnşaat ve Altyapı

Yurtiçi ve yurtdışında inşaat firmalarıyla birlikte projelere uygun ürünlerin üretimi yaparak görev almıştır.

Bunun yanında eğitim, endüstri, enerji, alışveriş merkezleri, sağlık, petrokimya gibi birçok sektörde aktif rol oynayarak bugün seçkin ve bilinir marka haline gelmiştir.

2M Kablolarının çeşitleri ve kullanım alanları aşağıdaki şekildedir;

A) Enstrümantasyon Ürünleri:

Ölçüm cihazları izlemek amacıyla üretilen kablolardır. Birçok sektörde kullanılan bu ürünler ekranlama özelliği ile kullanıcıya büyük oranda kolaylık sağlamaktadır. Kablo tipleri ise genellikle bükümlü şekilde çift, üçlü, dörtlü tipleri ile kullanılacak yere uygun şekilde yapılmaktadır. İsteğe göre yangına dayanıklı bulunan tipleri bulunu ve olası bir felaketin önüne geçerek daha güvenli bir kullanım sağlanabilir.

 

B)Kontrol Kabloları; Sinyal ve elektriği iletmek amacıyla geliştirilmiş ve birbirine aktarım yaparak bağlantıyı sağlamaktadır.  Alışveriş merkezi, apartman, otel, fabrika, gibi geniş kullanım alanlarına sahip olan bu kablo türü günlük yaşantımızda bile vazgeçilmez unsur haline gelmiştir. Kablo tipleri ise oldukça fazladır. Dış etmenlere karşı oldukça dayanıklı ve en basit ev aletlerinde bile karşımıza çıkmaktadır. En yaygın kablo türleri ise Lıycy ve Lıyy kablolarıdır. 2M Kablo bayileri aracılığı ile farklı tipteki kontrol kablosu türleri hakkında bilgi alma şansı sağlar.

C)Enerji Kabloları; Sıva üstü ve sıva altı, havai hatlar, toprak altı gibi alanlar başta olmak üzere pek çok kullanım alanlarına sahiptir. Sabit ve hareketli montajlarda kullanılabilir. Bazıları tek damarlı yapıda iken bazıları birden fazla damara sahip olabilir. İletken türüne değişiklik gösterebilir alüminyum veya bakır şeklindedir. Enerji kablolarının asıl amacı elektrik enerjisini iletmek için kullanılır. İletkenin direnci, elektrik enerjisini ısı enerjisine çevirerek gücün daha iyi iletilmesine yardımcı olmaktadır. Genellikle sanayi sektöründe kullanılarak ağır çalışma koşullarına uygundur.

 

D)Gemi&Yat Kabloları; Gemi ve yat sektöründe kullanılan ağır çalışma koşullarına oldukça uygundur.  İçerisindeki damarlar sağlam ve hızlı iletken olma özelliği taşır. Bu da kablo kalitesini, montajını özenle yapılmasının gerektiğini belirtir. 2M kablo tarafından üretilen kablolar yurtdışına ihraç edilerek bir çok ülkede kullanılır hale gelmiştir.

E)Dahili Telefon ve Yangın Alarm Kabloları; Bu kablolar sabit olan uygulamalarda pano veya abone dağıtım sistemlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Uygulama gereksinimine göre tavlı veya kalaylı bakır iletkenli, PVC veya HFFR dış kılıflı, ekranlı veya ekransız olarak mevcuttur. Yangın anında düşük duman yoğunluğu ile ısıyı iletmez.

F)Bilgi İletişim Kabloları; Otomasyon sistemlerinde, bilgisayar ağlarında ve elektronik kontrol sistemlerinde kullanılarak veri iletişimi en üst seviyede sağlamaktadır. PE,HFFR,TPU kılıflı, zırh veya ekranlı şekilde üretilmektedir. Yüksek iletim hızı ile verimliliği en üst seviyeye çıkarmaktadır.

G)Bus Kablolar; Birçok sensör ve aktüatörü tek bir hat üzerinde bağlayabilmektedir. Uygun maliyetli, kolay kurulum ve hızlı veri alışverişini sağlamaktadır. Endüstriyel otomasyon sistemlerinde BLUS topolojilerinde yüksek hızda veri iletimini sağlar.

H)Servo Motor Kabloları; Bu kablolar bilgisayar destekli olarak, CNC makinalarının ve CNC Frezeleme ve de CNC Burgulama uygulamalarının hızlı bağlantı kurulması için kullanılmaktadır. Güç aktarımları ve veri aktarımlarını tek kabloda en iyi performans sağlamaktadır. Motor yapımında, motorun içindeki ısı tespiti amacıyla ve akıllı servo motorların kullanılmakta olduğu sanayilerde kullanılmaktadır. 2M Kablo bayileri motorlara uygun kablo kesitleri ile alıcılara temin etmektedir.

I)Koaksiyel Kablolar; Üzeri yalıtkan bir madde ile kaplıdır. İçerisinde birden fazla metalik iletkeni yerleştirilmesiyle oluşturulmuş olup, enerji akımının taşıma ürünüdür. Elektriksel gürültünün yoğun olduğu çevre şartlarında bakır sıklıkla tercih edilen kablo çeşididir. Televizyon,tv,telefon ağları ve yerel alan ağlarında kullanılmaktadır.

J)Yangına Dayanıklı Kablolar; Genel kullanıma açık yapılarda toplum ve çevre güvenliği açısından tercih edilmektedir. Yangın esnasında çalıştırılması gereken acil durum güvenlik devrelerine enerji ve sinyal taşımaktadır. Yangından ısıyı iletmez ve zehir gaz açığa çıkarmaz. Oldukça güvenli bir kablo özelliğini taşımaktadır.

Kullanılacak alana göre kablo belirlenmeli ve kesitleri ayarlanmalıdır. 2M Kablo bayileri ile tüm kablo türlerini satın alabilir ve kablo özellikleri hakkında bilgi talebinde bulanabilirsiniz. 2M Kablo fiyat listesi için iletişime geçebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kategoriler